beter-geregeld-rijbewijskeuring
Senioren 75 plus, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlening van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de Rijbewijskeuringsarts. De rijbewijskeuring vindt maandelijks plaats in Gouda, Krimpen aan den IJssel en Zoetermeer.

Voordat je naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

Om jouw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR (Centraal Bureau voor de afgifte van Rijvaardigheidsbewijzen) je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier ‘Eigen verklaring met geneeskundig verslag ‘. Een deel vul je zelf in, een ander deel vult de rijbewijskeuringsarts in na de medische keuring. In het geval alles in orde is, wordt door de keuringsarts ter plekke het Geneeskundig verslag ingevuld.

Dat verslag wordt samen met de ‘Eigen Verklaring met Geneeskundig verslag’ opgestuurd naar het CBR. De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.

Mantelzorgpas aanbieding

Senioren 75+ B/E: € 35,00 (voordeel € 7,50)
Medische keuring: € 55,00 (voordeel € 4,50)
Keuring C/D/E: € 55,00 (voordeel € 4,50)
Taxipas: € 55,00 (voordeel € 4,50)

Ben je geïnteresseerd?

Voor informatie en aanmelden, kun je contact opnemen via onderstaand telefoonnummer.

Contactgegevens

T 088 0900 400